Načítám Akce

« Všechny Akce

Mla­dý princ No. 1

21 září @ 19:30 - 23:30

250Kč

Slav­nost­ní ve­čer s ve­řej­ným vy­slo­ve­ním Poct za al­ter­na­tiv­ní umě­ní při­pra­vi­la sku­pi­na DÍ­LO. Na­zva­la ho Mla­dý princ No. 1 a má být prv­ní z řa­dy eko­lo­gic­kých per­for­man­cí. Na kon­cep­ci ve­če­ra se po­dí­lí Len­ka Dom­brov­ská, To­máš Louž­ný, Jan Mo­tal, Ja­kub Čer­mák (Cer­ma­que), Pa­vel Kiel­ber­ger a Ja­kub Je­lí­nek. Bu­de se ko­nat v so­bo­tu 21. 9. od 19.30 v di­va­dle Ko­me­die.

Dva­cá­té prv­ní vy­slo­ve­ní Poct se fes­ti­val …příští vlna/next wa­ve… roz­ho­dl na pro­test pro­ti mo­cen­ské zlo­vů­li vě­no­vat vý­luč­ně slo­ven­ským uměl­cům, kte­ré oce­ní v šes­ti ka­te­go­ri­ích: Ta­lent, Osob­nost, Pro­jekt, Pu­b­li­kač­ní čin, Pro­du­cent­ský po­čin a Ži­vou­cí po­klad.

Ku­rá­tor­ka fes­ti­va­lu Len­ka Dom­brov­ská to­to roz­hod­nu­tí vy­svět­lu­je: „Náš fes­ti­val dlou­ho­do­bě spo­lu­pra­cu­je se slo­ven­ský­mi tvůr­ci, na kaž­dém roč­ní­ku na­jde­te ně­ko­lik slo­ven­ských pro­jek­tů. Le­tos to jsou pře­de­vším di­va­dla Sto­ka a Of­fli­ne, kte­rá při­ve­zou ex­pe­ri­men­tál­ní in­sce­na­ce vý­znam­ných re­ži­sé­rů Bla­ha Uh­lá­ra a Jo­ze­fa Vl­ka. Osob­ně čes­ké di­va­dlo stá­le chá­pu spí­še ja­ko čes­ko-slo­ven­ské, vzá­jem­ně se ovliv­ňu­jí­cí a spo­lu­pra­cu­jí­cí. Pro­to jsme se le­tos roz­hod­li po­ctít slo­ven­ské tvůr­ce, kte­ří svět – nejen di­va­del­ní – al­ter­na­ti­vy vý­raz­ně obo­ha­cu­jí. Tím chce­me, sa­mo­zřej­mě mi­mo oce­ně­ní je­jich čin­nos­ti, vy­já­d­řit ne­zá­vis­lé a un­der­groun­do­vé scé­ně pod­po­ru, a to v do­bě, kdy se ji ne­do­stá­vá od sou­čas­né slo­ven­ské vlá­dy, a pře­de­vším od mi­nis­ter­stva kul­tu­ry.“

Vstu­pen­ky za­kou­pí­te ZDE.

Podrobnosti

Datum:
21 září
Čas:
19:30 - 23:30
Cena:
250Kč
Webová stránka:
www.nextwave.cz

Pořadatel

příští vl­na, z. s.
View Pořadatel Website

Místo konání

di­va­dlo Ko­me­die
Jungmannova 15/1
Praha, 11000 Česká republika
Telefon
222996114
View Místo konání Website